Mijn Mening

Een nieuwe rubriek.

Ik ben deze rubriek begonnen omdat ik veel vragen krijg van mijn klanten betreffende medicijnen, bijwerkingen van deze medicijnen en of er misschien alternatieve mogelijkheden zijn.
In deze rubriek ga ik in op diverse onderwerpen die leven bij veel van mijn klanten.

De rubriek “Mijn mening” is slechts mijn visie als Natuurgeneeskundig Therapeut op vragen en twijfels over bepaalde behandelingen, klachten en problemen van mijn klanten en niet bedoeld om medisch advies te geven of om het advies van een huisarts te vervangen. De lezer doet er goed aan om regelmatig een arts te raadplegen over kwesties aangaande zijn gezondheid en vooral met betrekking tot alle symptomen die wellicht een diagnose of medische aandacht vergen.

De reden waarom ik deze rubriek ben begonnen is het feit dat de voedings- en farmaceutische industrie helaas nog steeds niet inzien (mede door de enorme financiële belangen) dat de natuur een ongelooflijke aanvulling of vervanging kan zijn voor de huidige medicijnen met al hun bijwerkingen.
Vragen als: Hoe komt het dat in veel Aziatische landen Kanker en Altzheimer vrijwel niet voorkomen, waarom hebben Eskimo’s veel minder Hart- en Bloedvatproblemen, etc. hebben mij gesterkt in mijn gedachte dat veel van onze ziektes het gevolg zijn van tekortkomingen in onze voeding en onze leefwijze.

De eerste rubriek is: hoe kan het ook anders, mijn paradepaardje,  Cholesterol.
Steeds vaker bereiken ons berichten over de schadelijke gevolgen van de zo veelvuldig voorgeschreven Statines door de farmaceutische industrie. Steeds vaker zien wij de reclames van cholesterolverlagende voedingsmiddelen door de voedingsmiddelenindustrie.
Het is één misleidende campagne om het voor ons zéér belangrijke Cholesterol te verlagen, met als enige doelstelling zoveel mogelijk Statines en Margarines te verkopen en zo hun miljardenomzet veilig te stellen. Dat dit ten koste gaat van onze gezondheid interesseert ze niet.
Gelukkig zijn er ook steeds meer tegengeluiden te horen. Artsen, Chirurgen (ja, zelfs hartchirurgen), Hoogleraren en Onderzoekers gaan steeds meer inzien dat wij al tientallen jaren voor de gek zijn gehouden.

Bent U geïnteresseerd in èèn van de onderwerpen en heeft U vragen hierover? Ik vertel U graag wat mijn zienswijze is op deze onderwerpen.
Zou U graag een onderwerp willen zien als nieuwe rubriek, mail dan naar info@natuurdrogist-obdam.nl
Ruud Meulenbroek (Natuurgeneeskundig Therapeut)

Onderwerpen: