Bent u gezond?

Een moeilijke vraag

Want wanneer is iemand ziek en wanneer is iemand gezond? Als iemand ziek is zien wij dat snel genoeg. De persoon ligt op bed, voelt zich miserabel, kan niet werken of heeft een diagnose gekregen van de artsen.

Maar wanneer is iemand gezond? Vaak hoor ik: Ik blijf nooit thuis, ga altijd naar mijn werk, eet elke dag verse groenten en 2 stukjes fruit, dus ben ik gezond. Maar, teken nu eens voor Uzelf een lijn van 0% tot 100%. 0% is ziek en 100% is gezond. Zitten wij gezonde mensen dan op 100%? Nee, want ondanks het feit dat wij ons als gezond zien hebben wij pijntje hier, pijntje daar, slapen niet goed, zijn vermoeid, regelmatig verkouden, wij hebben stress, zijn depressief, etc. Eigenlijk zitten wij als gezonde mensen altijd op 20%. Wij blijven er niet voor thuis en zeggen dat het wel weer over gaat. De voedingsindustrie en farmaceutische industrie willen ons graag daar houden. Wel begrijpelijk als men zich realiseert dat er niet aan ons verdiend wordt als wij op 100% zouden zitten.

Met dank aan de Voedingsindustrie en de Gezondheidsraad kunnen wij stellen dat ons lichaam veel tekorten kent. Onze gewassen  worden behandeld met Kunstmest, Pesticiden en Insecticiden wat leidt tot  indrukwekkende oogsten. Maar dit leidt weer tot mineraaltekorten bij de planten. Immers, de grond wordt uitgeput en door de verstoorde bacterie-en schimmelhuishouding kan de plant onvoldoende mineralen opnemen. Als wij deze groenten dan ook nog koken, invriezen etc. dan kunt U wel nagaan wat er nog over blijft aan vitaminen en mineralen.

En dan ons fruit, waarvan onze Gezondheidsraad als Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid  (ADH)       80 tot 100 Mg adviseert, dus 2 stukjes fruit.  Ronduit een lachertje. Fruit gebruikt het grootste deel van de vitaminen zelf voor zijn stofwisseling tijdens opslag en transport. Veelal wordt het fruit onrijp geoogst waardoor het al een lager vitaminegehalte heeft.  Als het daarna ook nog eens onderhevig is aan opslag en transport hoef ik U niet uit te leggen hoeveel er nog over is van het oorspronkelijke vitaminegehalte.

We moeten tegenwoordig zo nodig vetvrij eten, maar deze zogenaamde “gezonde” voedselproducten met 0% vet bevatten vrijwel geen vitamine A, D, en E meer. Wij kennen allemaal de Plofkippen, maar dit geldt ook voor varkens en rundvee. Dit betekent goedkoop voeren en zorgen voor snelle gewichtstoename. Dat dit niet goed is voor de dieren hoef ik U niet uit te leggen, net zoals ik U ook niet hoef uit te leggen wat dit betekent voor het vitaminegehalte.

Ons water is het meest zuivere water ter wereld. En toch bevat ook dit water nog minimaal 30.000 verschillende chemische stoffen. Ik kan nog heel veel opnoemen, maar zal dit niet doen. Ik ga er van uit dat U het inmiddels begrijpt.

Nu hoor ik U al zuchten. Is er dan niets meer goed? Kan ik dan niets meer gebruiken? Haha, nee hoor, er is nog hoop, ondanks dat ik in het voorafgaande geen onwaarheden heb verteld. Ons menselijk lichaam is tot verbazingwekkende dingen in staat. Ons lichaam

• Bouwt zichzelf

• Onderhoudt zichzelf

• Repareert zichzelf

• Vernieuwt zichzelf

• Genereert zijn eigen energie

Om dit allemaal te kunnen doen heeft het lichaam 3 vitale voedingsstoffen nodig.

• Bouwstoffen

• Energiebronnen

• Micronutriënten

Bouwstoffen zoals water, eiwitten en vetten worden gebruikt voor de reparatie en wederopbouw van het lichaam. Energiebronnen zoals ook water, eiwitten, vetten en koolhydraten zorgen net als de bouwstoffen voor bouw, onderhoud, reparatie en hernieuwing van ons lichaam. Om dit alles goed te laten verlopen en af te stemmen heeft ons lichaam Micronutriënten nodig. Dit zijn Vitaminen, Mineralen en Sporenelementen. Zonder deze stoffen kan dit leiden tot ernstige defecten. Ons lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken en daarom moeten wij deze uit externe bronnen verkrijgen.

Zo, na het hoofdstuk Biologie kunnen wij weer terugkeren naar de werkelijkheid. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Vitaminen van de Gezondheidsraad kunnen dus de prullenbak in. Dit is net voldoende om ons niet ziek te laten worden. Maar houdt ons dus op die 20%. Dé ideale situatie voor de voedings-en farmaceutische industrie. Tegenwoordig is overal een pilletje voor te krijgen. Hoge Bloeddruk, Cholesterol, ADHD, Stress, Depressiviteit, Slapeloosheid, Maagproblemen en ga zo maar door. De Farmaceutische industrie vaart er wel bij. Honderden Miljarden! worden aan ons verdiend. Dat ons lichaam hiervan uiteindelijk nog meer klachten krijgt interesseert ze niet, want ook hier zijn weer pilletjes voor. Het is dan ook voor te stellen dat het Farmaceutisch kartel alle mogelijke moeite doet van uit haar wijdvertakte net om de voedingssupplementen aan banden te leggen. Wekelijks verschijnen berichten over nadelen van te hoge vitamine-innames. Zij moeten er niet aan denken dat een groot deel van hun miljardenomzet zou komen te vervallen als wij allemaal een stuk gezonder zouden zijn.

Mijn mening is iets anders. Wij zijn gelukkig vrij om zelf te bepalen wat goed voor ons is. Zoals ik al eerder heb gesteld is het verbazingwekkend hoe ons lichaam in staat is zichzelf te repareren en te hernieuwen. Maar, wij zullen het daarmee wel moeten helpen. Biologische voeding is een begin. Gelukkig zien steeds meer mensen hier het belang van in. Geen kunstmest, pesticiden of Insecticiden. Gewoon eerlijke producten. Zorg voor een goede basis. Dit is een hoog gedoseerde Multi vitamine, Vitamine C en Visolie. Ik hoor U denken: Hij kan dit mooi zeggen, maar is dit echt nodig? Dit kost toch veel geld? Worden wij niet al veel ouder als onze voorouders? Het antwoord hierop is niet zo moeilijk. Ja, als wij niet op die 20% willen blijven staan zullen wij het lichaam moeten helpen om die stap te maken. Wat is veel geld? 50 eurocent per dag als toevoeging aan het eten? Wij geven het meervoudige moeiteloos uit aan alle geneugten van het leven. Is dan 50 eurocent investeren in het belangrijkste dat wij hebben, nl. ons lichaam, onze gezondheid, te veel? Wij werden inderdaad steeds ouder dan onze voorouders. Ik zeg “werden” want inmiddels is de levensverwachting van de volgende generaties al weer minder. Hier komt bij dat wij ons moeten realiseren dat de kwaliteit van het ouder worden beduidend lager ligt dan bij onze voorouders. Hoeveel mensen worden tegenwoordig ouder met Artrose, Reuma, hart-en bloedvatproblemen, Kanker, Stress, Depressiviteit, Osteoporose etc.

Waarom een hoog gedoseerde Multi vitamine? De juiste verhouding vitaminen is belangrijk. Vitaminen en Mineralen kunnen hun taak alleen goed verrichten als zij samenwerken. Voorbeeld: Vitamine B6 sorteert alleen effect als het samen kan werken met B12, Vitamine C verbetert de Calciumopname, vitamine B12 werkt nauw samen met D3. Het heeft dus alleen zin een vitamine inname te verhogen als ook de samenwerkende vitaminen worden verhoogd. Met een hoog gedoseerde Multi vitamine zal Uw lichaam optimaal worden bediend. Uiteindelijk zult U merken dat er meer energie komt, het lichaam gaat beter verbranden (extra pondjes die we zijn aangekomen verdwijnen zonder afslankmiddel), wij krijgen door die hogere activiteit een betere nachtrust, onze cellen werken beter, Stress is beter beheersbaar etc.

Waarom hoge vitamine C? Vitamine C is heel belangrijk. Het is één van de belangrijkste anti-oxidanten ter bescherming van de aanvallen die dagelijks op ons lichaam worden gepleegd. Het zorgt ook voor de aanmaak van Collageen in de aderen, het kraakbeen en onze huid. Wij krijgen hier echt veel te weinig van. Minimaal 1000 mg per dag in een goed opneembare vorm is een vereiste (ter vergelijking, onze Gezondheidsraad adviseert 80 tot 100 mg per dag) Rokers zouden zelfs 50 mg per sigaret extra moeten innemen. Voor uitgebreide informatie verwijs ik U graag naar mijn rubriek: Vitamine C.

Waarom visolie? Visolie heeft een gunstige invloed op het hart en bloedvaten. Het bevat EPA en DHA, belangrijke bouwstenen voor de hersenen en goed voor het gezichtsvermogen. Verder kan visolie gunstig zijn bij: geheugen, Concentratie, Zwangerschap, Rokers, Reuma en nog veel meer.

Niemand, dus ook ik niet, kan U garanderen dat wat ik U in dit verhaal heb verteld de oplossing is voor alles. Het is zoals de rubriek al aangeeft slechts mijn mening. Uiteraard spelen nog veel meer dingen mee zoals Leefgewoonten en Eetgewoonten. Wat ik U wel kan meegeven is dat ik vind dat iedereen zelf de keuze en verantwoordelijkheid moet hebben datgeen te doen wat de gezondheid bevordert. Ik hoop dat ik hieraan een bijdrage  heb kunnen geven. Mocht U vragen hebben dan zal ik deze graag beantwoorden. Dat kan via info@natuurdrogist-obdam.nl of gewoon in de winkel.

terug naar “Mijn Mening”

Ruud Meulenbroek Natuurgeneeskundig Therapeut

Powered by WordPress | Designed by: Virtual Server Hosting | Thanks to Best Themes Directory, Wicked Eugene and Premium Themes