Cholesterol

Cholesterolproblemen

Het is ongelooflijk hoeveel klanten ik krijg met problemen, ontstaan door het gebruik van de bekende Statines, zoals Atorvastatine, Simvastatine, Pravastatine, etc. Klachten als Spier-en gewrichtsklachten komen dagelijks bij mij voorbij. Op mijn eerste vraag: gebruikt U Statines? wordt in 70% direct geantwoord: JA.

Alvorens ik U ga uitleggen wat Statines doen gaan wij eerst eens kijken wat Cholesterol doet en hoe schandalig de Voedingsindustrie en Farmaceutische industrie ons misleiden teneinde hun Cholesterolverlagende voedingsmiddelen en medicijnen aan ons te verkopen.
Wordt cholesterol misschien wel ten onrechte een schadelijke stof genoemd terwijl het toch een van de belangrijkste stoffen is in ons lichaam? Worden de grenswaardes misschien wel te laag gesteld (door de enorme belangen van de voedings-en farmaceutische industrie)? Beziet men enkel en alleen het neergeslagen cholesterol in de bloedvaten en de hierin opgestapelde kalk?

Hoe belangrijk  is cholesterol voor ons lichaam?

• Cholesterol produceert vitamine D, hetgeen wij tegenwoordig allemaal tekort komen.
• Cholesterol produceert onze geslachtshormonen.
• Cholesterol produceert ons stresshormoon.
• Cholesterol is één van de belangrijkste vetten in onze hersenen.
• Cholesterol is één van de belangrijkste stoffen in onze celmembranen
• Cholesterol repareert onze vaten
en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden: Cholesterol is één van de belangrijkste stoffen in ons lichaam, zelfs het, aan ons wijsgemaakte, slechte LDL is uitermate belangrijk voor onze cellen.

Maar, hoe nu verder?

Het neerslaan van cholesterol in de aderen en de aantrekking van kalk, met als gevolg aderverkalking, heeft misschien wel een hele andere oorzaak. Vaak gaat hier een beschadiging van het bloedvat aan vooraf. Uiteindelijk resulteren deze beschadigingen in ontstekingen. Cholesterol repareert deze beschadigingen als een soort plamuur. Vandaar dat Cholesterol zo belangrijk is. Waar komen dan die ontstekingen vandaan? Geraffineerde suikers, onverzadigde vetzuren* en transvetten zijn stoffen die niet natuurlijk zijn voor ons. Het lichaam is daar niet op gebouwd en ziet dat als aanvallen. Een teveel aan deze stoffen werkt als schuurpapier voor de aderen, beschadigt dezen en leidt uiteindelijk tot ontstekingen.
De wanden van onze bloedvaten zijn voorzien van Collageen, een sterke, haast onbreekbare en flexibele eiwitsoort. Deze zorgt voor stevigheid en flexibiliteit van onze bloedvaten en voorkomt beschadigingen hiervan. De belangrijkste stof die zorgt voor voldoende aanmaak van Collageen in ons lichaam is vitamine C (zie mijn onderwerp: vitamine C). Bij voldoende Collageen zullen de aderwanden stabieler zijn, er zullen minder hartproblemen zijn en er hecht zich minder Cholesterol aan onze vaatwanden. Helaas kunnen wij als mensen in tegenstelling tot de meeste dieren geen vitamine C produceren. Wij zullen dit uit onze voeding moeten halen. Dit is echter bij lange na niet voldoende.   Minimaal 1000 mg goed opneembare vitamine C is dan echt belangrijk.

Wat gebeurt er nu als wij de Statines innemen?

Ons Cholesterolgehalte daalt. Doordat de cellen te weinig Cholesterol (het zogenaamd “slechte” LDL) krijgen leidt dit tot functiestoornissen in de cellen met als gevolg een opvallende toename in de kans op kanker. De hierdoor ook verlaagde Cortisonproductie (Stresshormoon) zorgt voor een gebrekkige Kaliumafgifte, dat verantwoordelijk is voor het prestatievermogen van de spieren, de bloeddruk en de spankracht van de hartspier. Als ik U dan ook nog vertel dat de Statines het onontbeerlijke Q10 afbreken, energievoorziening voor Hart en Bloedvaten en Spieren, is het niet zo verwonderlijk dat deze Statines Spier-en Gewrichtsklachten veroorzaken.
Waarom wordt dit dan toch nog voorgeschreven?
Komt dat misschien omdat de Statines de, op 1 na, best verkopende productcategorie is bij apotheken? Big Business dus.

Feiten over Cholesterol

• Hoge Cholesterol veroorzaakt géén hart-en vaatziekten.
• Cholesterolwaardes van 6 t/m 9 zijn niet te hoog!!
• Eieren zijn niet slecht, zij zijn juist héél erg goed.
• Statines verlagen Cholesterol en verhogen hiermee de kans op kanker.
• Voedings- en Farmaceutische industrie maken zich schuldig aan misleidende voorlichting.
• LDL is essentieel voor het functioneren van alle cellen.
• Cholesterol-leugen bedreigt de volksgezondheid
 Geraffineerde koolhydraten, onverzadigde vetzuren* en transvetten veroorzaken ontstekingen aan bloedvaten, etc.
Ik realiseer mij dat deze informatie haaks staat op wat wij vaak als waarheid hebben gezien. Mijn mening hierover wordt echter bevestigd door tal van Artsen, Chirurgen, Profesoren, hoogleraren en wetenschappelijke onderzoeken.

Wat kunt U zelf nog doen?

Bewegen! Vooral buikvet is niet goed. Zorg voor verbranding door actief te sporten of bewegen.

Voeding         Gebruik zo min mogelijk geraffineerde koolhydraten, onverzadigde vetzuren* en transvetten (frituur). Eet vette vis als haring, zalm of makreel, neem roomboter in plaats van margarine, neem ongebrande noten, olijfolie of kokosolie en biologisch vlees. Zie ook mijn onderwerp: Bent U gezond?

Vitaminen        Vitamine C is van essentieel belang. Het ons wijsgemaakte advies om 2 stukjes fruit per dag (80-100 mg) te eten is ronduit schandalig. Minimaal 1000 mg goed opneembare vitamine C is noodzakelijk.

Bij een te hoog Cholesterol (vanaf 9) kan men overwegen gefermenteerde Rode Gist Rijst te gebruiken. Dit bevat monocaline met als belangrijkste eigenschap: het reguleren van de aanmaak van cholesterol in de lever. Echter, de monocaline bevat het natuurlijke Lovostatine, een Statine dus. Zoals U zult begrijpen heeft ook deze vorm van Statines niet mijn eerste voorkeur. In geval van gebruik van Statines, welke dan ook, zal men er altijd verstandig aan doen om extra Q10 in te nemen.
Laat U niet langer misleiden door de margarine-industrie met de Cholesterolverlagende voeding en de farmaceutische-industrie met hun Statines. Hun gefinancierde statistieken zijn levensgevaarlijk voor onze gezondheid. Maak zelf Uw keuzes, maar realiseer dat Cholesterol misschien wel de meest waardevolle bouwsteen is van Uw lichaam.
Ruud Meulenbroek  (Natuurgeneeskundig Therapeut)

Heeft U nog vragen? Ik beantwoord ze graag voor U. Stuur een e-mail naar : info@natuurdrogist-obdam.nl  of kom naar onze winkel

Terug naar “Mijn Mening”

* Met schadelijke onverzadigde vetzuren bedoel ik de onverzadigde vetzuren die gebruikt worden voor de margarine-industrie. Deze (goedkope) vetzuren worden gehard en gebruikt in margarines en frituurvetten. Hierdoor ontstaan transvetten die schadelijk zijn en ontstekingen veroorzaken in de bloedvaten. Uiteraard zijn de pure plantaardige oliën zoals o.a. Olijfolie en het Omega3 uit b.v. vette vis zeer waardevolle en onmisbare onverzadigde vetzuren.

Powered by WordPress | Designed by: Virtual Server Hosting | Thanks to Best Themes Directory, Wicked Eugene and Premium Themes