Corona (deel 2)

Lieve mensen,
Begin maart en in mijn vorige blog gaf ik al aan dat ons immuunsysteem moeiteloos kan afrekenen met alle virussen, dus ook met Corona.
Toen al zei ik dat vitamine D een zéér belangrijke rol speelde in de werking van ons immuunsysteem.

Veel mensen uitten toen kritiek. Vaak worden mensen zoals ik dan neergezet als complotdenkers of kwakzalvers die denken dat een enkel vitaminepilletje, ons killervirus Corona kan oplossen.

Wat mij opviel toen der tijd, maar ook nu nog, is dat eigenlijk iedereen zich bezighoudt met de 20% van de mensen die in meer of mindere mate last hebben van dit virus. Niemand hield (en houdt) zich bezig met de vraag hoe het komt dat 80 % van de mensen niet ziek wordt van dit virus.
Waarom worden deze mensen niet ziek? Komt dit wellicht omdat deze mensen beschikken over een goed werkend immuunsysteem? Hoe komt het dat hun immuunsysteem zo goed werkt? Dit geldt niet alleen voor het Coronavirus, maar voor alle griepvirussen. Waarom is hier de afgelopen maanden zo weinig aandacht voor geweest door de media en politiek?

En zie nu!

Tussen alle vaak éénzijdige en angst zaaiende berichtgevingen.

• De Volkskrant van 23 oktober
Moeten we aan de vitamine D-pillen?
Vitamine D doet mogelijk iets bij het verwerken of voorkomen van een Corona-besmetting

• AD van 28 oktober
Experts roepen iedereen op: slik vitamine D tegen Corona.
Meerdere hoogleraren immunologie, wetenschappers en doctoren pleiten voor het slikken van vitamine D tegen Corona. Volgens experts is de kans dat je een corona-infectie oploopt kleiner en als je tóch ziek wordt kan de ziekte minder ernstig verlopen.

• NPO1 van 29 oktober
Hoogleraar Immunologie: Er zijn veel aanwijzingen dat het slikken van vitamine D de kans om Covid te krijgen vermindert en als je het krijgt dat het de ernst vermindert.

Helaas heeft het inmiddels 8 maanden geduurd voordat het tij zich gaat keren. Er komt zowaar interesse van de media voor de werking van ons immuunsysteem.
Ondertussen zijn er desastreuze maatregelen genomen ten aanzien van onze economie.
De genomen maatregelen als anderhalve meter, handen stuk wassen en de mondkapjes hebben niet geleid tot verbeteringen maar wel tot een complete ontwrichting van onze maatschappij.

Hoe is de situatie nu?


Ieder griepseizoen doorloopt een curve. Beginnend in september, oktober met overwegend het Rhino-virus. Hierna krijgen we te maken met de Entero- en Adenovirussen. Vervolgens laten de Influenza A en B virussen zich gelden en in Februari en Maart de Kroon-virussen zoals Sars, Mers en Corona. Dit is ieder jaar hetzelfde. Dat op dit moment het Rhino-virus en niet het Corona-virus het meest voorkomt in de PCR-testen is dus volstrekt normaal. (Zie R.I.V.M.) Met andere woorden: We zitten niet in een 2e golf, maar in een nieuw griepseizoen.


We moeten niet de illusie hebben dat wij Corona of andere griepsoorten kunnen verslaan. Al sinds mensenheugenis hebben we al te maken met griepvirussen en ook de komende honderden jaren zal dit blijvend aanwezig zijn.
Al deze jaren zal blijken dat, als ons immuunsysteem goed functioneert dit moeiteloos afrekent met alle griepsoorten.
Waarom zijn er dan elk jaar, dus niet alleen dit jaar, altijd mensen (20%) die bij griep meer of mindere klachten hebben of overlijden?
Deze groep bestaat voor 97% uit ouderen en mensen met onderliggende klachten.
• Ouderen.
Vitamine D is ons immuunsysteem-vitamine, ook wel ons zonne-vitamine genoemd. Het wordt aangemaakt in onze huid onder invloed van zonnestralen. Dit is niet nieuw en algemeen en wetenschappelijk bewezen. Helaas zijn wij in ons land niet gezegend met het mooiste klimaat ter wereld. Wij lopen niet de hele dag in onze zwembroek of bikini. Onze huid is vaak voor het grootste deel bedekt en als het dan mooi weer is smeren we ons helemaal vol met zonnebrand.
Ouderen worden vooral in zorgcentra minder buitengelaten (dus minder vitamine D).
Tweede probleem is dat ouderen (maar ook mensen met een donkere huidskleur) meer moeite hebben met de omzetting van zonlicht in vitamine D.
Dit is de reden waarom deze groep altijd de dupe is bij elk griepvirus, dus ook bij corona. Ouderen zouden dit eigenlijk standaard moeten nemen.
• Mensen met onderliggende klachten
Mensen met onderliggende klachten zijn mensen die lijden aan: hart- en vaatziekten, diabetici, kanker en andere ziekten. Hun weerstand is lager waardoor hun immuunsysteem moeilijker overweg kan met dit soort virussen.
Apart verhaal is de toename van het aantal obesitas patiënten. De toename van het leptine-gehalte zorgt voor bloedpropjes die de longen doen verstoppen waardoor de enorme ademhalingsproblemen ontstaan.


Onze Minister-President schreef onlangs dat er 2 groepen mensen zijn. De eerste groep zijn de volgers van zijn beleid en de 2e groep zijn volgens hem de mensen die het Corona-virus ontkennen.


Ben ik dan een virusontkenner,

lees: complotdenker?


Nee, ik ontken pertinent niet dat het Corona-virus er was. Ik bedien mij gewoon van de feiten en cijfers van het R.I.V.M. (notabene het adviesorgaan van ons kabinet). Deze feiten en cijfers zijn gewoon voor iedereen op de site van het R.I.V.M. inzichtelijk. Ben je een complotdenker als je twijfels en vragen hebt over de juiste manier waarop wordt gehandeld met betrekking tot het Coronavirus?


Hoe zit het dan met de toename van positief geteste personen van de PCR-testen?
Het moge duidelijk zijn dat, als er véél meer getest wordt, er ook een toename is te verwachten van het aantal positief geteste personen. Als dan ook nog het standaard protocol (S.O.P.) onduidelijk is, het aantal amplificatiecycli (uitvergroting van het DNA) wordt verhoogd en het aantal geteste genen van 3 naar 1 wordt gebracht is het niet zo vreemd dat er ongekend veel mensen positief getest zullen worden. Overigens, voor alle duidelijkheid: het merendeel van deze mensen is niet ziek en wordt dat ook niet. Het aantreffen van een stukje genetisch materiaal wil niet zeggen dat het hier specifiek om het Corona-virus gaat. Ook andere virussen en oude virussen worden aangetroffen.


Dat ziekenhuizen vol stromen zal ik niet ontkennen, echter, dat kan de politiek van de laatste jaren zichzelf aanrekenen. Ziekenhuizen zijn gesloten en 77.000 mensen uit de zorg gesaneerd. Terecht dat de mensen die nu in de ziekenhuizen werken klagen over werkdruk. Deze situatie was er trouwens óók 2 jaar geleden, 4 jaar geleden en 5 jaar geleden. Blijkbaar is hier geen les uit getrokken.
Inmiddels weten we dat de verspreiding van virussen voor het allergrootste deel via de kleine aerosolen verloopt. Dit betekent dat er geen gronden zijn voor de anderhalve meterregel en het dragen van de schadelijke mondkapjes etc.


Gelukkig beginnen steeds

meer mensen zich te realiseren

dat ons immuunsysteem

een véél belangrijkere rol speelt.


Als U meer informatie wenst kan ik die uiteraard verstrekken.
Met vriendelijke groeten
Ruud Meulenbroek
Natuurgeneeskundig Therapeut en Orthomoleculair Specialist

Powered by WordPress | Designed by: Virtual Server Hosting | Thanks to Best Themes Directory, Wicked Eugene and Premium Themes