Bloeddruk

Hoge Bloeddruk

Veel klanten vragen mij of er geen alternatieven zijn voor de medicatie welke zij krijgen voor een te hoge bloeddruk. Ja, die zijn er, maar voor ik daar op in ga is het eerst belangrijk om te weten wat een hoge bloeddruk is, wat de oorzaken hiervan zijn en wat de verkregen medicatie is en doet.

Wat is nu eigenlijk een te hoge bloeddruk of Hypertensie?

Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in waardoor er een druk ontstaat op de bloedvaten. De bloeddruk kan men verdelen in bovendruk (systolische bloeddruk) en onderdruk (diastolische bloeddruk) Dit heeft te maken met samentrekking (bovendruk) en ontspanning (onderdruk) van de hartspier. Normale waarde is 120/80. De bloeddruk is verhoogd bij waarden vanaf 140/90. Voor diabetes geldt 135/85. Normaal gesproken hechten artsen meer waarde aan een verhoogde onderdruk. Langdurig hoge bloeddruk beschadigt de wanden van de slagaders. Dit bevordert het ontstaan van slagaderverkalking waardoor de vaten minder elastisch worden en de bloeddruk verder zal toenemen. Een hoge bloeddruk kan leiden tot de kans op een hartaanval en de kans op een beroerte. Het grote gevaar is dat veel mensen niet weten dat zij een te hoge bloeddruk hebben. Het kan jarenlang verschillende organen langzaam beschadigen voordat de symptomen écht merkbaar worden. Deze symptomen zijn dan: weinig energie, snel buiten adem en pijn op de borst. Het metabool syndroom, een combinatie van overgewicht, verstoring van de bloedvetten, verhoogde suikerspiegel en een hoge bloeddruk komt bij veel mensen voor en zorgt voor een verhoogde kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

De oorzaken:

• Verminderde rekbaarheid van de aderen. De aderen rekken niet voldoende om de grotere hoeveelheid zuurstofrijk bloed toegang tot het lichaam te geven. Doordat zij vernauwd blijven stijgt de druk omdat het hart harder moet pompen om dezelfde hoeveelheid bloed door het lichaam te pompen. Veelal is de leefstijl hiervan de oorzaak. Gelukkig kunnen wij hier vaak zelf wat aan doen, maar daarover later meer.

• Slechte nierfunctie. De nieren werken op meerdere manieren om de bloeddruk in het lichaam te reguleren. Zij brengen en houden het Natrium- en vochtgehalte in balans. Als er teveel zout wordt bewaard zal het volume van het bloed toenemen en moet het hart weer harder pompen.

De Medicatie

Als Uw bloeddruk te hoog is krijgt U hiervoor medicatie. Helaas denken veel mensen dat medicatie de enige optie is, dat het genetisch is bepaald, dat er niets aan te doen is en een excuus is om het medicijngebruik goed te keuren. De farmaceutische industrie doet hier nog een schepje bovenop door te stellen dat er eigenlijk geen alternatief is. Als het tegenzit zult U deze de rest van Uw leven moeten gebruiken. Zoals U zult begrijpen heb ik hier een iets andere mening over. Wij gaan eerst eens kijken wat of die medicatie dan wel is. Grofweg kunnen wij deze medicatie verdelen in:

• ACE remmers  (ofwel Angiotensine Converting Enzymen) door de afname van de spanning op de spieren worden de bloedvaten minder belast, waardoor het bloed beter door de bloedvaten stroomt. Tevens remmen zij de toename van het bloedvolume en wordt de bloeddruk verlaagd.

• Betablokkers,  het hart gaat minder snel pompen waardoor hartslag rustiger wordt en de bloedvaten worden verwijd. De Bloeddruk wordt hierdoor verlaagd.

 Calciumblokkers, Verslappen de spieren en verwijden de bloedvaten zodat het bloed goed kan stromen. Bloeddruk daalt, hartslag gaat omlaag en zuurstoftoevoer naar hart verbetert.

• Plasmiddelen Zorgen ervoor dat het lichaam extra vocht verliest. Hierdoor zijn de bloedvaten minder vol en daalt de bloeddruk. Kunnen aanleiding geven tot Kaliumverlies.

• Alphablokkers, werken op de alpha-receptoren en geven een verwijding van het vaatstelsel

Klinkt allemaal goed en natuurlijk is het een oplossing voor Uw problemen. Totdat wij gaan kijken naar de bijwerkingen van deze middelen. Duizeligheid, misselijkheid, hoest, nierproblemen, koude handen/voeten en sexuele problemen is slechts een greep uit de vele bijwerkingen welke men kan krijgen. Wat kunnen wij zelf doen?

Voeding en Hoge Bloeddruk

• Zout. Nog steeds worden mensen op een zoutarm dieet gezet. Minder zout kan inderdaad de bloeddruk verlagen. Ook is het waar dat de gemiddelde Nederlander te veel zout consumeert, dus dat mag wel wat minder. Echter, zoveel verlaagt dit niet en we hebben zout ook nodig. Wel is het zo dat wij beter een volwaardig zout (zeezout bevat 80 mineralen en sporenelementen) in plaats van een geraffineerd zout (tafelzout bevat maar 2 mineralen) kunnen nemen.

• Suiker. Geraffineerde suikers hebben een schadelijke werking op de vaatwanden (zie ook mijn onderwerp Cholesterol) en daardoor op de Bloeddruk. Hier krijgen wij echt teveel van binnen. Het schijnt ook dat Suiker en zout elkaar kunnen versterken in hun bloeddruk-verhogende werking. Suiker belemmert de opname van Kalium

• Visolie. Bevat gezonde vetten (EPA/DHA) die bloeddrukverlagend en hartritme-stabiliserend werken. De prostaglandinen uit EPA verzachten de wand van de bloedvaten zodat deze niet dichtslippen. Neem 2 x per week vette vis, zoals haring, makreel of zalm. Alternatief is visoliecapsules. Verbetert de elasticiteit van de aderen.

• Groenten en Fruit. Mijn voorkeur heeft duidelijk de biologische vormen. Deze zijn niet behandeld met kunstmest, Pesticiden etc. Bloeddrukverlagend zijn o.a. Selderij, Spinazie, Tomaten, Knoflook, Peterselie en Artisjokken. N.B. Eet géén Grapefruit bij gebruik van medicijnen, dit kan de werking gevaarlijk beïnvloeden!

• Vezels. Verbeteren de bloeddruk, het cholesterolgehalte, ontstekingen en het glucosegehalte in het bloed. Zorgen voor gewichtsverlies en dat is weer belangrijk voor bloeddrukverlaging.

Vitaminen en Mineralen

• B-vitaminen. Reguleren de Bloeddruk, vooral B6, B12 en Foliumzuur, zeker als men vocht-afdrijvers gebruikt.

• Vitamine C. Zorgt voor aanmaak Collageen (vaatbeschermend) en is een sterk anti-oxidant.

• Vitamine D. Vitamine D tekort zorgt voor verhoging van de Bloeddruk.

• Kalium. Helpt overtollig natrium uit het lichaam te verwijderen. Reguleert de bloeddruk, zit in groenten en fruit, vooral Tomaten.

• Magnesium Werkt vaatverwijdend en bloeddrukverlagend. reguleert de bloeddruk en beschermt hart en bloedvaten. Magnesium is zeer belangrijk bij een te hoge bloeddruk. Haast alle mensen met een hoge bloeddruk hebben een duidelijk tekort aan magnesium. Magnesium verbetert de glucosegevoeligheid, het cholesterol en de triglyceriden.

 Meidoorn De absolute topper voor bloeddrukproblemen. Werkt bloeddruk-regulerend, verwijdt de kransslagaders, versterkt de haarvaten en hartfuncties, verbetert het zuurstoftransport, werkt kalmerend op het zenuwstelsel(stress) en beschermt het hart en de bloedvaten.

• Maretak werkt bloeddrukverlagend, hartversterkend en voorkomt aderverkalking.

• Multivitamine/Vitamine C/Visolie. Zorg voor een goede basis (zie ook mijn onderwerp Gezond)

• Co-enzym Q10. Bevordert een normale bloeddruk. Dit is in diverse wetenschappelijke studies aangetoond. Mogelijk heeft dit te maken met een betere cellulaire energieproductie, membraamstabilisatie en het wegvangen van schadelijke peroxynitriet-radicalen.

Leefgewoonten

• Meer Bewegen

• Stoppen met Roken

• Beter omgaan met stress

• Beperk alcohol

Resumerend:

Bij hoge Bloeddruk is het lichaam uit balans en dit moet worden hersteld. De meeste behandelingen onderdrukken en behandelen de symptomen van Hoge Bloeddruk, maar richten zich niet op de oorzaak. Veel artsen en specialisten hebben zich nooit beziggehouden met de natuurlijke oplossing. Dit is géén verwijt!, Er is gewoonweg geen tijd voor. Jammer genoeg staan zij hier ook vaak niet voor open, terwijl hier toch echt veel winst valt te behalen. Gevolg is wel dat mensen met een Hoge Bloeddruk vaak de rest van hun leven aan de zware medicatie zitten. De Farmaceutische industrie heeft maar één doel, grote winsten te halen. Jarenlang medicijnen slikken is erg winstgevend. Ons lichaam is gemaakt om voedingsstoffen uit natuurlijke bronnen te halen en niet gemaakt voor geraffineerde suikers, transvetten, bewerkte voedingsmiddelen en vlees vol met hormonen. Wilt U meer weten of een persoonlijk advies? Ik beantwoord graag Uw vragen. Kom hiervoor naar onze winkel of stel Uw vragen via info@natuurdrogist-obdam.nl

Powered by WordPress | Designed by: Virtual Server Hosting | Thanks to Best Themes Directory, Wicked Eugene and Premium Themes