Lichaamsverzorging

Je huid

Ook vaak last van een droge huid? Zorg dat je je huid goed verzorgd! Gelukkig heb je bij onze drogist een ruime keus aan allerlei heerlijke producten. Een zachte en gevoede huid gegarandeerd!

Het grootste orgaan
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Bijna twee vierkante meter groot bij volwassenen! Je huid biedt je lichaam bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals zonlicht of bacteriën. Het zorgt er ook voor dat water, mineralen en eiwitten je lichaam niet zomaar kunnen verlaten. Die barrièrefunctie wordt gevormd door de hoornlaag, het bovenste laagje van de opperhuid. Die hoornlaag wordt bij elkaar gehouden door huidvetten, die ook wel lipiden worden genoemd.

Vocht vasthouden
De airco, de centrale verwarming en ook de vrieskou en gure wind kunnen een oorzaak zijn van een droge huid. Als je huid droog is, dan zijn er te weinig huidvetten aanwezig en kan de huid niet meer genoeg vocht vasthouden. Het is dus heel belangrijk ervoor te zorgen dat de vochthuishouding van je huid in orde is. Dat begint natuurlijk met het drinken van voldoende water (minstens anderhalve liter per dag) maar ook het gebruik van een verzorgingsproduct helpt je huid beschermen.

Een zachte huid
Een droge huid heeft verzorging nodig om gehydrateerd en soepel te blijven. De extra verzorging is ook nodig om te voorkomen dat je huid nog verder uitdroogt. Een verzorgingsproduct, bijvoorbeeld een bodylotion of -crème, helpt het vocht beter vast te houden. Daarnaast helpt het je huid te herstellen. Het resultaat: een goed gehydrateerde, soepele en zachte huid.

Voor een goed gehydrateerde en zachte huid zijn er verschillende soorten producten verkrijgbaar. Denk aan een lotion, milk, crème, olie of butter. Welke variant het beste bij jouw huid past is onder andere afhankelijk van de behoefte van je huid.

> Ons assortiment

 

 

Terug
Powered by WordPress | Designed by: Virtual Server Hosting | Thanks to Best Themes Directory, Wicked Eugene and Premium Themes